Jednoduchý recept

Vepřová plec dušená v kapustě

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřová plec dušená v kapustě 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (99%)
ID receptu: 397
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Cibule
1200 g Kapusta hlávková
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
30 g Sůl
120 g Tuk
750 g Vepřová plec
500 ml Voda pitná
15 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 386 kcal
Kilojoule 1 614kJ
5% Sacharidy 18 g
37% Tuky 28 g
64% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 17 g

Vepřová plec dušená v kapustě postup přípravy receptu:

1

Vepřovou plec omyjeme a nakrájíme na kousky.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme na tuku dorůžova.

3

Do základu přidáme maso, osmahneme je, osolíme, opepříme a mírně podlijeme teplou vodou. Pod poklicí dusíme do poloměkka. Během dušení maso mícháme a doléváme horkou vodou.

4

Kapustu očistíme, zbavíme košťálu a ovadlých listů, opláchneme ji, nakrájíme na větší kostky a ve vařící vodě spaříme.

5

Poloměkké maso vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a povaříme.

6

Nakonec přidáme spařenou kapustu, česnek utřený se solí a za občasného promíchání vše zvolna dodusíme doměkka.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vepřová plec dušená v kapustě
Klasický recept na dušenou plec v kapustě, který můžu doporučit. Já jen postupuji malinko jinak co se týká zahuštění. Maso dusím do měkka, vyjmu ho, přidám kapustu kterou chvíli dusím a pak vše zahustím jíškou a nechám provařit. Nakonec přidám zpět maso. Ale je na každém, který postup si vybere. Jídlo chutnalosmile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept