Brynzovník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brynzovník
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 39710 |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
15 g | Tuk |
Těsto | |
---|---|
20 g | Droždí |
250 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
120 ml | Olej rostlinný |
5 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Krém | |
20 g | Kopr čerstvý |
60 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Smetana 12% (konzumní) |
3 g | Sůl |
200 g | Sýr Brynza |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 739,8mg |
---|---|
Cholesterol | 112,0mg |
Draslík | 91,7mg |
Vláknina | 255,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Tuk, Droždí, Olej rostlinný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Kopr čerstvý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brynzovník postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, přilijeme mléko, olej, přidáme rozdrobené droždí, žloutek, sůl a vypracujeme hladké těsto. Necháme nakynout, občas jej prohněteme, abychom z něj dostali ven vzduch. |
2 | Mezitím připravíme náplň. Do rozdrobené brynzy přidáme změklé máslo, smetanu, žloutek, sůl a posekaný kopr, vymícháme hladký krém a necháme zatím odležet. |
3 | Z těsta vyválíme dva pláty. Jeden plát položíme na tukem vymaštěný plech, potřeme brynzovým krémem a zakryjeme druhým plátem těsta. Povrch potřeme rozpuštěným máslem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě 30 až 35 minut, vyndáme a necháme vychladnout. Nakrájíme na porce a podáváme jako slaný moučník. |