Recept

Plněné bramborové knedlíky s cibulkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39724

Ingredience

150 g Anglická slanina
750 g Brambory
50 g Chléb toastový
2 ks Cibule
30 g Mouka pšeničná
1 špetka Muškátový květ
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
30 g Strouhanka
100 g Sýr Ementál (Primátor)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
150 g Šunka parmská
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 657 kcal
Kilojoule 2 749kJ
13% Sacharidy 47 g
55% Tuky 41 g
40% Sodík 805 mg
46% Bílkoviny 26 g

Plněné bramborové knedlíky s cibulkou postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme přibližně 20 minut. Poté je zcedíme, necháme trochu zchladnout, oloupeme slupku a nastrouháme je.

2

Nastrouhané brambory v míse smícháme s vejcem, moukou, strouhankou, škrobem, osolíme, přidáme muškátový květ a vypracujeme hladké těsto.

3

Toast na 10 minut namočíme do vody a vymačkáme. Anglickou slaninu a parmskou šunku nakrájíme na kostičky. Cibule očistíme, polovinu jedné cibule nasekáme na jemno a zbytek pokrájíme na větší kousky.

4

V pánvi rozpálíme olej a na jemno rozsekanou cibuli orestujeme, poté přidáme anglickou slaninu s parmskou šunkou, osmahneme. Směs přendáme do misky, smícháme s houskou, na jemno nasekanou pažitkou, vejcem a na jemno nastrouhaným Ementálem. Osolíme a opepříme.

5

Z bramborového těsta vyválíme na utěrce plát ve tvaru čtverce, na těsto naklademe připravenou směs a těsto zavineme tak, aby vznikl váleček. Poté těsto nakrájíme na silnější plátky.

6

Na pánvi rozpálíme máslo a plátky knedlíku na něm z obou stran osmažíme. Osmažené knedlíky vyjmeme a servírujeme na připravené talíře. Na pánev dáme větší kousky cibule, dohněda osmahneme. Osmaženou cibulkou zdobíme knedlíky a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept