Pikantní hovězí kebab - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní hovězí kebab
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39734 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
500 g | Hovězí maso mleté |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Potočnice |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tabasco |
2 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 77,5mg |
Draslík | 538,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Feferony, Hovězí maso mleté, Olej rostlinný, Potočnice, Skořice mletá, Sůl, Tabasco mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka), Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní hovězí kebab postup přípravy receptu:
1 | Cibuli, česnek a feferony nadrobno rozsekáme, v míse smícháme s masem a kořením, osolíme. Žemle namočíme do vody, vymačkáme, přidáme do směsi. |
2 | Důkladně promísíme, vytvoříme kuličky nebo placičky a na rozpáleném oleji usmažíme do zlatova. |
Poznámka
Servírujeme teplé.