Recept

Obrácený švestkový koláč s marcipánem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3975

Ingredience

25 g Cukr třtinový
500 g Listové těsto
40 g Mandle
100 g Marcipánová hmota surová
25 g Máslo čerstvé
800 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 567 kcal
Kilojoule 2 371kJ
18% Sacharidy 63 g
44% Tuky 33 g
0% Sodík 1 mg
15% Bílkoviny 8 g

Obrácený švestkový koláč s marcipánem postup přípravy receptu:

1

Ve formě na koláč nebo v pánvi se silným dnem, rozehřejeme máslo, přidáme cukr, lžíci vody a zahříváme až získáme světle hnědý karamel.

2

Odstavíme a na dno rozložíme švestky řeznou stranou nahoru. Nakrájený marcipán na kostičky rozdělíme, do každé půlky švestky dáme jednu kostičku, posypeme mletými mandlemi.¨

3

Listové těsto rozválíme a vykrojíme z něj o 3 cm větší kruh než je průměr formy, překryjeme jím švestky a opatrně zahrneme k okrajům a dnu.

4

Můžeme nechat 24 hodin v chladu. Pečeme v předehřáté troubě na

5

190°C 30-40 minut dozlatova.

6

Necháme chvíli zchladnout ve formě, potom zakryjeme talířem a opatrně obrátíme a vyklopíme. Část šťávy unikne, ale to nevadí, podáváme se smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept