Jednoduchý recept

Vánoční perníčky tmavé

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Vánoční perníčky tmavé 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 39759

Ingredience

60 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
80 g Hera
2 polévková lžíce Kakao
1 kávová lžička Koření perníkové
13 g Kypřicí prášek do pečiva
100 g Med včelí
350 g Mouka pšeničná hladká
10 g Skořice mletá
2 l Voda pitná
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 131 kcal
Kilojoule 549kJ
6% Sacharidy 22 g
5% Tuky 4 g
1% Sodík 16 mg
5% Bílkoviny 3 g

Vánoční perníčky tmavé postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme vodu, zahřejeme ji a do hrnce ponoříme menší hrnec, do kterého dáme med, cukr a v připravené vodní lázni med s cukrem za stálého míchání rozvaříme.

2

Mouku s kypřícím práškem přesejeme do mísy, přidáme Heru, vsypeme vanilkový cukr, skořici, kakao, perníkové koření, celá vejce, rozvařený med s cukrem. Vypracujeme hladké těsto, které z mísy vyklopíme na moukou posypaný val, válečkem rozválíme a různými formičkami vykrajujeme tvary. Naskládáme na plech, vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 15 minut. Může to být i méně, proto je dobré hlídat průběh pečení.

3

Upečené perníčky naskládáme do krabice a necháme uskladněné, aby změkly.

Poznámka

Perníčky jsou vhodným cukrovím k vánočním svátkům. Servírujeme studené.

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Vánoční perníčky tmavé
Perníčky byly krásně naskočené. Provoněly celý dům. Recept je velice snadný. S těstem se pracovalo moc hezky. S dětmi jsme perníčky nazdobili až po pár dnech, kdy byly částečně změklé.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept