Recept

Kuskus míchaný s brokolicí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 39782

Ingredience

30 g Bazalka
2 ks Brambory sladké (Batáty)
285 g Brokolice
1 ks Citrony
285 g Kuskus
6 polévková lžíce Olej olivový
4 ks Pastinák
30 g Pažitka
30 g Petržel - nať
500 g Rajčata
1 g Sůl
4 ks Tuřín
1 stroužek Česnek
30 g Želé rybízové

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 570 kcal
Kilojoule 2 384kJ
32% Sacharidy 117 g
7% Tuky 5 g
11% Sodík 216 mg
32% Bílkoviny 18 g

Kuskus míchaný s brokolicí postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si ohřejeme troubu na 200°C. Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, do které vložíme pastináky rozkrájené na větší kousky a vaříme 2 minuty. Poté z nich slijeme vodu, vyjmeme je z hrnce a vložíme na plech, na němž budeme péci. Přidáme k nim ještě sladké brambory, na čtvrtiny nakrájené tuříny, 2 prolisované stroužky česneku a ještě 3 kávové lžičky oleje. Posolíme a necháme 30 minut péci až uvidíme, že je zelenina už zahnědlá.

2

Na větší pánev vložíme rybízové želé a vlijeme 4 polévkové lžíce vody. Počkáme, dokud želé zcela nezměkne a nevytvoří hmotu velmi podobnou sirupu. Plech s upečenou zeleninou vytáhneme z trouby a vyrobený sirup na něj nakapeme. Potom vsuneme zpět do trouby a dalších 10 minut ještě pečeme. Čekáme než zelenina zesklovatí.

3

Mezitím si také připravíme brokolici. Rozdělíme ji na jednotlivé růžičky, které vložíme do hrnce s osolenou vařící vodou a vaříme asi 15 minut, než úplně změknou.

4

Kuskus si zpracujeme podle návodu uvedeného na jeho obalu. Ve větší pánvi rozpálíme olej, na něj nasypeme rajčata a po dobu 3 minut je smažíme doměkka. Zasypeme kuskusem a ještě chvíli smažíme. Potom posypeme nasekanou petrželkou, pažitkou a bazalkou a zalijeme citronovou šťávou.

5

Hotový kuskus servírujeme společně s doměkka uvařenou brokolicí a pečenou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept