Recept

Špagety s jehněčími karbanátky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39783

Ingredience

200 g Jehněčí maso mleté
3 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek
6 ks Šalotka
400 g Špagety
50 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 764 kcal
Kilojoule 3 195kJ
35% Sacharidy 126 g
20% Tuky 15 g
11% Sodík 227 mg
53% Bílkoviny 30 g

Špagety s jehněčími karbanátky postup přípravy receptu:

1

Ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety podle návodu na obalu, slijeme, necháme okapat a vložíme do mísy.

2

Šalotku očistíme a najemno nakrájíme. Žampiony očistíme a nadrobno nasekáme. Pažitku omyjeme, osušíme a také najemno nasekáme. Mleté jehněčí maso smícháme s polovinou šalotky, pažitkou, žampiony, rajčatovým protlakem a lžící najemno nastrouhaného ementálu. Osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme kulaté karbanátky.

3

Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a karbanátky na něm smažíme. Poté je vyjmeme a udržujeme v teple.

4

Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a česnek s druhou polovinou šalotky na něm osmahneme. Rajčata z konzervy nakrájíme na kostičky a přidáme do pánve k česneku a šalotce.

5

Na připravené talíře rozdělíme špagety a přelijeme omáčkou, navrch klademe jehněčí karbanátky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept