Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 39787

Ingredience

800 g Brambory
1 ks Cibule
200 g Mrkev kořen
50 ml Olej rostlinný
10 g Paprika mletá sladká
10 g Pepř černý mletý
50 ml Protlak rajčatový
800 g Skopová plec
50 g Slanina vepřová
10 g Sůl
1 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 425 kcal
Kilojoule 1 777kJ
5% Sacharidy 19 g
43% Tuky 32 g
28% Sodík 553 mg
26% Bílkoviny 14 g

Bačovská pečeně postup přípravy receptu:

1

Skopovou plec bez kosti naklepeme, protkneme slaninou a česnekem, posolíme, opepříme, srolujeme napevno a zavážeme nebo sepneme jehlami. Ve velkém pekáči s víkem opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, zasypeme paprikou, cibulí nakrájenou nadrobno a mrkví na kostičky, podlijeme vodou, zakryjeme víkem a v troubě dusíme pozvolna, až je maso měkké. Podle potřeby podléváme. Hotové maso vyjmeme, do pekáče přidáme protlak, krátce osmahneme, podlijeme a necháme na mírném ohni vařit. Potom vše rozmixujeme ručním mixérem dohladka, vrátíme zpět maso, obložíme ho bramborami nakrájenými na plátky, osolíme, zakryjeme a dáme do trouby dusit, dokud brambory nejsou měkké. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s bramborami, přelité hotovou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept