Jednoduchý recept

Vepřový guláš

  • Česko
Palec nahoru
5
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 5 Vepřový guláš 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 398
Kategorie: Maso

Ingredience

15 g Česnek
300 g Cibule
2 g Kmín celý
1 g Majoránka
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Paprika mletá sladká
50 g Protlak rajčatový
25 g Sůl
120 g Tuk
750 g Vepřový ořez
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 243 kcal
Kilojoule 1 015kJ
3% Sacharidy 9 g
21% Tuky 16 g
52% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g
Vepřový guláš
  • Vepřový guláš
  • 1
  • Vepřový guláš
  • 2
  • Vepřový guláš
  • 3
  • Vložit obrázek

Vepřový guláš postup přípravy receptu:

1

Vepřovou plec nebo ořez omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.

2

Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a osmažíme ji na části tuku do zlatavé barvy. Přidáme papriku a po zpěnění zalijeme částí vody, přidáme sůl, kmín, rajčatový protlak, rozetřený česnek a nakonec vložíme maso.

3

Za občasného promíchání dusíme maso téměř doměkka, potom je vyjmeme.

4

Základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a hladké mouky, rozšleháme, zalijeme vodou a přidáme drcenou majoránku. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

5

Před koncem varu omáčku přisolíme a přecedíme na maso.

6

Pokrm ještě velmi krátce převaříme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vepřový guláš
Recept pochází z Receptur teplých pokrmů, takže není co zkazit a všem můžu tento recept doporučit. Já osobně jen dávám na jednu porci více masa a tím, že rodina chce více omáčky, tak přidávám o trochu více mouky. Taky přidávám trochu pepře. Tento guláš máme rádi jak s chlebem, tak i houskovým knedlíkem.
 
Lucie Klouparová
Vepřový guláš
Vepřový guláš je opravdu velice dobrou variantou jak na oběd nebo na večeři. Chce trošku víc přisolit a jinak nám moc chutnal. Překvapil mě rajčatový protlak, který do guláše nedávám. Ale i tak byl výsledek vynikající.
 
Karel Svoboda
Vepřový guláš
Naprosto geniální doporučuji!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
5
Palec dolu
0
5
Ověřený recept