Jednoduchý recept

Hrnec s fazolemi a zeleninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 39809
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Brambory
2 stroužek Česnek
225 g Fazole
225 g Fazole červené sterilované
225 g Fazolové lusky zelené
225 g Houby čerstvé
115 g Houby sušené
2 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
2 g Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Šalvěj sušená
2 g Sůl
0,5 polévková lžíce Tymián sušený
300 ml Víno červené
600 ml Voda pitná
600 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 623 kcal
Kilojoule 2 606kJ
23% Sacharidy 84 g
245% Tuky 184 g
53% Sodík 1 g
62% Bílkoviny 35 g

Hrnec s fazolemi a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Nejprve přelijeme sušené houby 600 ml vařící vody. Necháme 20 minut máčet.

2

Očistíme, případně oloupeme a nakrájíme čerstvé houby, mrkev, bramboru a fazolové lusky. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, vložíme nakrájenou zeleninu, brambory, čerstvé houby a restujeme 3-4 minuty. Přidáme sušené houby včetně vody, utřený česnek, tymián a šalvěj, osolíme a opepříme. Přilijeme červené víno a vývar. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme bez pokličky asi 20 minut, dokud zelenina nezměkne.

3

Přidáme fazole, zamícháme a vaříme dalších 10 minut.

4

Z konzervovaných fazolí slijeme vodu, propláchneme je a přidáme do hrnce. Vaříme další 3 minuty.

Poznámka

Můžeme použít mražené měsíční fazole a nezralé fazole světle zelené barvy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept