Hrnec s fazolemi a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrnec s fazolemi a zeleninou
Hrnec s fazolemi a zeleninou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 39809 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
225 g | Fazole |
225 g | Fazole červené sterilované |
225 g | Fazolové lusky zelené |
225 g | Houby čerstvé |
115 g | Houby sušené |
2 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 g | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Šalvěj sušená |
2 g | Sůl |
0,5 polévková lžíce | Tymián sušený |
300 ml | Víno červené |
600 ml | Voda pitná |
600 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 2,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Fazole červené sterilované, Fazolové lusky zelené, Sůl, Tymián sušený, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Houby čerstvé, Houby sušené, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šalvěj sušená, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hrnec s fazolemi a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve přelijeme sušené houby 600 ml vařící vody. Necháme 20 minut máčet. |
2 | Očistíme, případně oloupeme a nakrájíme čerstvé houby, mrkev, bramboru a fazolové lusky. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, vložíme nakrájenou zeleninu, brambory, čerstvé houby a restujeme 3-4 minuty. Přidáme sušené houby včetně vody, utřený česnek, tymián a šalvěj, osolíme a opepříme. Přilijeme červené víno a vývar. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme bez pokličky asi 20 minut, dokud zelenina nezměkne. |
3 | Přidáme fazole, zamícháme a vaříme dalších 10 minut. |
4 | Z konzervovaných fazolí slijeme vodu, propláchneme je a přidáme do hrnce. Vaříme další 3 minuty. |
Poznámka
Můžeme použít mražené měsíční fazole a nezralé fazole světle zelené barvy.