Jednoduchý recept

Pórkovo-sýrový flamiche

  • Francie
Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 3 Pórkovo-sýrový flamiche 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 39813
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

400 g Listové těsto
45 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Pórek
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
150 g Sýr krémový
60 g Sýr Parmezán
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 544 kcal
Kilojoule 2 277kJ
10% Sacharidy 38 g
53% Tuky 40 g
13% Sodík 260 mg
20% Bílkoviny 11 g
  • Pórkovo-sýrový flamiche
  • Pórkovo-sýrový flamiche
  • 1
  • Pórkovo-sýrový flamiche
  • 2
  • Vložit obrázek

Pórkovo-sýrový flamiche postup přípravy receptu:

1

Těsto rozkrojíme na poloviny a rozválíme na obdélníky o velikosti plechu. 1 plát přeneseme na plech a druhý zabalíme do fólie. Obojí uložíme do chladničky.

2

V kastrole rozpustíme máslo, přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek a zvolna dusíme za občasného míchání asi 15 minut.

3

V míse smícháme krémový sýr se smetanou, nasekanou pažitkou, nastrouhaným parmezánem, špetkou muškátu a pepře. Směs vmícháme do prochladlého pórku.

4

Plát těsta na plechu potřeme připravenou náplní a ponecháme 2cm široký okraj, který potřeme částí rozšlehaného žloutku. Náplň přiklopíme druhým plátem, okraje přitiskneme a povrch potřeme zbylým žloutkem. Těsto několikrát propíchneme vidličkou a nožem na něm vytvoříme zářezy ve tvaru mřížky.

5

Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 25-30 minut.

6

Po vyjmutí z trouby necháme flamiche 10 minut odpočinout a podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
MonikaU
Pórkovo-sýrový flamiche
Podle všeho to bude velmi jednoduché a rychlé. Ideální pro naši uspěchanou rodinu.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept