Jednoduchý recept

Bylinková placka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39815

Ingredience

450 g Brambory vařené
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
50 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 163 kcal
Kilojoule 681kJ
5% Sacharidy 17 g
13% Tuky 9 g
13% Sodík 260 mg
5% Bílkoviny 3 g

Bylinková placka postup přípravy receptu:

1

Uvařené brambory nastrouháme do mísy. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, nasekané čerstvé bylinky, špetku muškátu, vejce, mouku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.

2

V pánvi rozehřejeme olej, rozprostřeme bramborovou směs a osmažíme na spodní straně dozlatova. Pánev přikryjeme plechem, placku ne něj vyklopíme a sesuneme ji zpátky do pánve. Osmažíme dozlatova i z druhé strany.

3

Placku ještě 15 minut dopékáme ve středně vyhřáté troubě.

4

Ihned podáváme jako přílohu k pečeným a grilovaným masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept