Chlebové pletýnky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebové pletýnky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 39816 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
10 g | Cukr moučkový |
30 g | Droždí |
25 g | Kmín celý |
50 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
20 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 56,1mg |
Draslík | 305,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Droždí, Kmín celý, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Chlebové pletýnky postup přípravy receptu:
1 | Do hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme cukr a zalijeme teplým mlékem. Necháme na teplé místě vzejít kvásek. |
2 | Do mísy nasypeme mouku, špetku soli, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, přilijeme kvásek a vymícháme těsto. Důkladně ho prohněteme a necháme vykynout. |
3 | Z těsta vyválíme slabé válečky a vždy ze 3 upleteme pletýnku, posypeme kmínem, vyskládáme na vymaštěný plech a dáme péct. Pečeme asi 25 minut dozlatova. |
4 | Pletýnky necháme vychladnout a podáváme jako běžné pečivo. |