Tvarohové noky smažené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové noky smažené
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 39834 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
20 g | Cukr moučkový |
60 g | Cukr práškový s vanilkovou příchutí |
10 g | Droždí |
15 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
300 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
30 g | Tuk |
125 g | Tvaroh měkký |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 281,2mg |
Draslík | 65,2mg |
Vláknina | 100,0mg |
Vitamín A | 288,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Droždí, Sůl, Tuk, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Smetana 16% (pochoutková), Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr práškový s vanilkovou příchutí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové noky smažené postup přípravy receptu:
1 | Do hrnku nalijeme trochu vlažného mléka, rozdrobíme do něj droždí, přidáme cukr a v teple necháme vzejít kvásek. |
2 | Do mísy vsypeme mouku, přidáme žloutky, měkké máslo, cukr, tvaroh, špetku soli, nakonec přilijeme kvásek. Vymícháme hladké těsto a necháme vykynout. |
3 | Z těsta odtrháváme stejně velké kousky, tvarujeme z nich podlouhlé noky. V pánvi rozehřejeme tuk, noky smažíme ze všech stran do růžova. |
4 | Rozdělíme je na talíře, polijeme smetanou a posypeme vanilkovým cukrem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.