Recept

Tagliatelle s anglickou slaninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39844

Ingredience

150 g Anglická slanina
1 ks Bazalka
1 ks Cibule červená
150 ml Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Libeček
3 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Sýr Čedar
1,5 kávová lžička Sůl
400 g Tagliatelle
3 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 700 kcal
Kilojoule 2 928kJ
22% Sacharidy 77 g
43% Tuky 32 g
44% Sodík 888 mg
45% Bílkoviny 25 g

Tagliatelle s anglickou slaninou postup přípravy receptu:

1

Ve vroucí vodě se lžičkou soli uvaříme podle návodu na obalu tagliatelle, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.

2

Anglickou slaninu nakrájíme na proužky. Červenou cibuli a česnek očistíme, oloupeme a najemno nakrájíme. Na pánvi rozpálíme olivový olej a anglickou slaninu osmahneme, po pěti minutách přidáme cibuli s česnekem a ještě chvilku smažíme.

3

Podlijeme hovězím vývarem, přidáme najemno nasekanou pažitku, libeček, osolíme a opepříme. Povaříme asi 10 minut.

4

Bazalku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme, přimícháme do omáčky.

5

Tagliatelle servírujeme na připravené talíře, přelijeme omáčkou s anglickou slaninou a sypeme najemno nastrouhaným čedarem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept