Recept

Kuřecí roláda s játry

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 39854

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Játra vepřová
1,2 kg Kuře
120 g Máslo jihočeské
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
1 dl Víno bílé
2 dl Vývar z hovězích kostí
20 g Zázvor mletý
150 g Žampiony čerstvé
3 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 792 kcal
Kilojoule 3 312kJ
6% Sacharidy 22 g
70% Tuky 53 g
23% Sodík 459 mg
94% Bílkoviny 53 g

Kuřecí roláda s játry postup přípravy receptu:

1

Kuře očistíme, umyjeme a vykostíme. Maso rozložíme na alobal, pod fólií jemně naklepeme, osolíme a opepříme.

2

Housku pokrájíme na kostky, zalijeme 1 dl kuřecího vývaru. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme. Žampióny také rozkrájíme na plátky, játra umyjeme, odblaníme, krájíme na větší kousky.

3

Do pánve vložíme 100 g másla, rozehřejeme, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme ji do zlatova, přidáme játra a opékáme, aby se zatáhla. Vlijeme vývar, zalijeme vínem, přisypeme připravené žampióny, ty také chvilku podusíme, osolíme, dopepříme, přidáme zázvor a směs odstavíme. Na jiné pánvi rozpálíme 20 g másla, rozklepneme celé vejce a za stálého míchání připravíme smaženici, kterou vmícháme do směsi v pánvi, přidáme namočené housky. Vše dobře promícháme a rozprostřeme na připravené maso, které pomocí alobalu zavineme do rolády. Do pekáče položíme nerezovou mřížku, na ni roládu, pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme 60 minut.

4

Upečenou roládu vyjmeme z trouby, necháme odpočinout, potom ji rozbalíme, šťávu z alobalu vlijeme do pekáče a roládu nakrájíme na úhledné porce, které pokládáme na talíře a poléváme šťávou.

Poznámka

Kuřecí roládu servírujeme teplou na vyhřátém talíři, vhodnou přílohou je dušená rýže, bramborová kaše, smažené hranolky. Ozdobit můžeme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept