Recept

Piškotové řezy s jahodami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 39864

Ingredience

0,5 kg Jahody zahradní
Těsto
6 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
6 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
6 ks Vejce slepičí
Krém
400 g Cukr krupice
0,6 dl Mléko polotučné
100 g Máslo čerstvé
200 g Pudinkový prášek - vanilkový
Želé
200 g Cukr krupice
1 l Voda pitná
60 g Želé dortové

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 500 kcal
Kilojoule 2 091kJ
27% Sacharidy 96 g
16% Tuky 12 g
10% Sodík 209 mg
9% Bílkoviny 5 g

Piškotové řezy s jahodami postup přípravy receptu:

1

Do nádoby mixéru rozklepneme celé vejce, cukr a mixujeme tak dlouho, až vznikne hustá hmota, kterou pomocí vařečky přendáme do větší mísy, kam přisypeme mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, opatrně promícháme, pokapeme pomerančovou šťávou. Hustou hmotu vylijeme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný plech, který vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 15 minut. Piškotové těsto je hodně křehké, proto je dobré pečení hlídat, aby se piškot nespálil.

2

Do hrnce vylijeme 2 dl mléka a přivedeme k varu, zbylý decilitr mléka rozmícháme s pudinkovým práškem a cukrem, pomalu za stálého míchání přiléváme do hrnce s vařícím se mlékem. Vaříme tak dlouho, než pudink zhoustne, poté ihned stáhneme ze sporáku, necháme vychladnout, následně přimícháme máslo a dobře rozšleháme.

3

Želé: do hrnce s vařící se vodou vsypeme dortové želé, přidáme cukr, za stálého míchání povaříme. Když se hmota začne lepit na okraje hrnce a začíná tuhnout, stáhneme hrnec z ohně.

4

Upečený piškot potřeme krémem, nahoru naaranžujeme na půlky rozkrojené jahody, vše zalijeme dortovým želé. Vložíme do ledničky vychladnout a krájíme na řezy.

Poznámka

Řezy servírujeme studené, na dezertním talířku. Můžeme je ozdobit vyšlehanou šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept