Recept

Zapečené marocké brambory s citronem

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 39867

Ingredience

900 g Brambory
2 ks Chilli paprička sušená
2 ks Cibule
1 ks Citrony
1 kávová lžička Kmín mletý
1 kávová lžička Koriandr mletý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
900 ml Vývar zeleninový
4 polévková lžíce Zakysaná smetana
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 528kJ
18% Sacharidy 66 g
11% Tuky 8 g
60% Sodík 1 g
25% Bílkoviny 14 g

Zapečené marocké brambory s citronem postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a na plátky nakrájíme cibuli (tenké plátky), stejně tak lojové brambory (síla asi 5 mm). Cilli papričky nasekáme na jemno, česnek utřeme se solí.

2

Troubu předehřejeme na 200°C. Zatím ve větším hrnci rozpálíme olej, do něj vložíme plátky cibule, utřený česnek, nasekané chilli papričky, kmín a koriandr. Restujeme 1 - 2 minuty, dokud chuť koření nezjemní. Přisypeme brambory, citronovou kůru a šťávu, řádně zamícháme. Přesypeme do zapékací misky, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme. Misku přiklopíme, vložíme do trouby a pečeme přibližně 40 minut, dokud brambory nezměknou.

3

Pokrm naservírujeme na 4 talíře, každou porci ozdobíme lžící zakysané smetany a posypeme čerstvou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé se zeleninou. Citrony můžeme použít i dva.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept