Jednoduchý recept

Vařený květák se sýrovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vařený květák se sýrovou omáčkou 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39884

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
600 g Květák
50 g Máslo čerstvé
250 ml Smetana 12% (konzumní)
70 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná
250 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 356 kcal
Kilojoule 1 491kJ
4% Sacharidy 16 g
37% Tuky 28 g
27% Sodík 548 mg
24% Bílkoviny 14 g

Vařený květák se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a rozebereme na růžičky.

2

V kastrole připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, zředíme ji vývarem, přilijeme smetanu, rozšleháme a chvíli povaříme. Omáčku ochutíme citronovou šťávou a odstavíme z plotny.

3

Do částečně vychladlé omáčky vmícháme žloutky a nastrouhaný sýr. Znovu krátce prohřejeme.

4

Kvaták upravíme na talíře a přelijeme sýrovou omáčkou.

5

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Vařený květák se sýrovou omáčkou
Vařený květák se sýrovou omáčkou si určitě připravte. Je to zajímavá kombinace zeleniny, která vás ohromí. Je to velice chutné jídlo. Mohu ho jen doporučit.
 
Lucie Klouparová
Vařený květák se sýrovou omáčkou
Vařený květák se sýrovou omáčkou si určitě připravte. Je to zajímavá kombinace zeleniny, která vás ohromí. Je to velice chutné jídlo. Mohu ho jen doporučit.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept