Jednoduchý recept

Zapečený květák s brokolicí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 39886

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
300 g Brokolice
2 ks Cibule
600 g Květák
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 ml Smetana 12% (konzumní)
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
3 stroužek Česnek
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 404 kcal
Kilojoule 1 689kJ
6% Sacharidy 21 g
37% Tuky 28 g
16% Sodík 327 mg
40% Bílkoviny 22 g

Zapečený květák s brokolicí postup přípravy receptu:

1

Očištěný, na růžičky rozebraný květák vaříme v osolené vodě doměkka. Chvíli před koncem vaření přidáme očištěnou, na růžičky rozebranou brokolici a společně dovaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat.

2

V kastrole na másle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky nakrájenou šunku, sůl, vejce rozšlehaná se smetanou, polovinu nastrouhaného sýru, nasekanou petrželku, bazalku, špetku muškátu a prolisovaný česnek. Vše krátce zpěníme.

3

Do zapékací mísy vymazané olejem vrstvíme střídavě květák s brokolicí. Zeleninu zalijeme připravenou směsí a posypeme zbylým sýrem.

4

Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut.

5

Můžeme podávat s bílým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept