Špenátovo-rokfórový koláč

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
32 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
279 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve nahřejeme troubu na 200 °C. Těsto na vále rozprostřeme a rozválíme, potom přeneseme do máslem vymazané a moukou vysypané kulaté pečicí formy. Těstem opatrně formu vyložíme. Na různých místech propícháme těsto vidličkou, abychom zabránili jeho nafukování během pečení. Vložíme do trouby a pečeme 10 minut, dokud těsto nezíská zlatavou barvu.
  • 2
    Do kastrolu vlijeme trochu vody a do ní vložíme opláchnuté listy špenátu. Vaříme asi 4 minuty, než špenát mírně zavadne. Pak ho sundáme z plotny, slijeme vodu, odložíme stranou a necháme vychladnout. Z vystydlých špenátových listů vymačkáme zbytky vody a rozložíme je na upečené těsto. Posypeme strouhaným muškátovým oříškem a pepřem. Navrch rozdrobíme sýr. Nakonec v misce rozšleháme vejce společně se smetanou a koláč zalijeme.
  • 3
    Vložíme do horké trouby, kde pečeme ještě dalších 30 minut, než se náplň zvedne a lehce zhnědne. Upečený koláč necháme 10 minut odležet, nakrájíme a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.