Recept

Špenátovo-rokfórový koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 39888

Ingredience

340 g Feuilletée
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 g Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
285 ml Smetana 12% (konzumní)
115 g Sýr Rokfór
1 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná
225 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 428 kcal
Kilojoule 1 790kJ
7% Sacharidy 25 g
42% Tuky 32 g
20% Sodík 393 mg
20% Bílkoviny 11 g

Špenátovo-rokfórový koláč postup přípravy receptu:

1

Nejprve nahřejeme troubu na 200 °C. Těsto na vále rozprostřeme a rozválíme, potom přeneseme do máslem vymazané a moukou vysypané kulaté pečicí formy. Těstem opatrně formu vyložíme. Na různých místech propícháme těsto vidličkou, abychom zabránili jeho nafukování během pečení. Vložíme do trouby a pečeme 10 minut, dokud těsto nezíská zlatavou barvu.

2

Do kastrolu vlijeme trochu vody a do ní vložíme opláchnuté listy špenátu. Vaříme asi 4 minuty, než špenát mírně zavadne. Pak ho sundáme z plotny, slijeme vodu, odložíme stranou a necháme vychladnout. Z vystydlých špenátových listů vymačkáme zbytky vody a rozložíme je na upečené těsto. Posypeme strouhaným muškátovým oříškem a pepřem. Navrch rozdrobíme sýr. Nakonec v misce rozšleháme vejce společně se smetanou a koláč zalijeme.

3

Vložíme do horké trouby, kde pečeme ještě dalších 30 minut, než se náplň zvedne a lehce zhnědne. Upečený koláč necháme 10 minut odležet, nakrájíme a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept