Recept

Zelenina pečená v troubě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 39894

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
8 plátek Chléb toastový
4 ks Cuketa
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Dýně
4 ks Lilek
3 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Paprika zelená
2 ks Paprika červená
4 ks Rajčata
20 g Tymián čerstvý
2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 580 kcal
Kilojoule 2 425kJ
34% Sacharidy 122 g
14% Tuky 11 g
35% Sodík 705 mg
40% Bílkoviny 22 g

Zelenina pečená v troubě postup přípravy receptu:

1

Omyjeme lilky a cukety, pečlivě je osušíme. Potom do nich nožem vytvoříme hlubší zářezy, které prosolíme. Takto nařezanou zeleninu necháme 15 minut odstát, potom ji opatrně a pečlivě vysušíme do papírových utěrek. Dále připravíme dýně, oloupeme a pokrájíme je na větší kusy. Cherry rajčata nařízneme nahoře dvěma zářezy ve formě křížku. Papriky rozřízneme podélně na poloviny a poté na čtvrtky, odstraníme z nich semínka.

2

Do misky nalijeme olej, přidáme k němu dva prolisované stroužky česneku, cukr a jemně nasekaný tymián.

3

Zapékací misku vymažeme olejem, na její dno naklademe připravenou zeleninu. Zalijeme vyrobenou zálivkou.

4

Pak ohřejeme troubu na 180 °C, zeleninu v zapékací misce vložíme dovnitř a pečeme 30 minut.

5

Hotovou zeleninu lehce pokapeme balzamikovým octem a servírujeme s plátky chleba.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept