Jednoduchý recept

Lilky s Hermelínem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39899

Ingredience

1 kávová lžička Bazalka
1 ks Cibule
4 ks Lilek
10 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
750 g Rajčata
120 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
1 kávová lžička Sůl
8 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 351 kcal
Kilojoule 1 470kJ
8% Sacharidy 28 g
38% Tuky 28 g
11% Sodík 211 mg
20% Bílkoviny 11 g

Lilky s Hermelínem postup přípravy receptu:

1

Lilky očistíme, omyjeme a po obvodu do nich nakrojíme zářezy, které vyplníme na plátky nakrájeným sýrem a nasekaným česnekem.

2

V kastrole na oleji orestujeme oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Přidáme vroucí vodou spařená, oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata, sušenou nebo čerstvou bazalku, sůl a pepř. Směs přivedeme k varu, přidáme lilky a pod pokličkou za občasného míchání a obracení lilků dusíme 1 hodinu.

3

Lilky upravíme na talíře a přelijeme rajčatovou omáčkou.

4

Můžeme podávat s opečenými bramborami a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept