Jednoduchý recept

Rizoto z vepřového masa

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Rizoto z vepřového masa 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 399

Ingredience

300 g Cibule
300 g Lečo sterilované
1 g Pepř černý mletý
800 g Rýže loupaná
200 g Sýr Eidam cihla 40%
25 g Sůl
120 g Tuk
750 g Vepřový ořez
1200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 581 kcal
Kilojoule 2 429kJ
20% Sacharidy 70 g
27% Tuky 20 g
56% Sodík 1 g
49% Bílkoviny 27 g

Rizoto z vepřového masa postup přípravy receptu:

1

Vepřovou plec nebo ořez omyjeme a nakrájíme na drobné kousky.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme ji na tuku dorůžova. Přidáme maso, mírně osmahneme, osolíme, opepříme a za občasného promíchání krátce podusíme.

3

Potom přidáme lečo, krátce podusíme, přidáme opranou a spařenou rýži, vodu a zvolna zavaříme. Pod poklicí dusíme doměkka.

4

Nakonec rizoto lehce promícháme.

5

Hotový pokrm tvarujeme v šálku, vyklopíme na nahřátý talíř a při podávání posypeme strouhaným sýrem.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Rizoto z vepřového masa
Klasické rizoto z jídelen a meníčkových restaurací. Doma dělávám taky s lečem a tohle rizoto nám chutná. Může se připravit i tak, že se zvlášť dusí maso, zvlášť se připraví rýže a pak se vše smíchá dohromady a nechá chvíli v teple tzv. odležet. Rýži používám parboiled.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept