Paprikové lusky plněné žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikové lusky plněné žampiony
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 39916 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Vývar zeleninový |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 139,2mg |
Draslík | 751,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 84,8mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Olej rostlinný, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paprikové lusky plněné žampiony postup přípravy receptu:
1 | V pánvi na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a okmínujeme. Mírně podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Nakonec zalijeme rozšlehaným vejcem, které necháme jen srazit. |
2 | Očištěné a omyté papriky naplníme připravenou směsí. Urovnáme je do máslem vymazané zapékací mísy, podlijeme trochou vývaru a dusíme ve středně vyhřáté troubě doměkka. |
3 | Můžeme podávat s pečivem. |