Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 39931

Ingredience

1 ks Cibule
20 ml Citronová šťáva
20 g Mouka pšeničná hladká
5 g Pepř černý mletý
60 ml Protlak rajčatový
60 g Slanina vepřová
3 dl Smetana 12% (konzumní)
8 g Sůl
3 g Tymián sušený
2 dl Víno bílé
800 g Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 366kJ
3% Sacharidy 10 g
18% Tuky 14 g
33% Sodík 670 mg
58% Bílkoviny 33 g

Tokáň ze zajíce postup přípravy receptu:

1

Zaječí maso zvolna uvaříme ve slané vodě. Vychladlé nakrájíme na nudličky, zakapeme citronovou šťávou a necháme odležet.

2

Mezitím nakrájíme slaninu na kostičky, vyškvaříme a osmažíme na ní cibuli nadrobno. Přidáme maso a opékáme asi 10 minut ze všech stran. Přidáme protlak, osmahneme a mícháme, až se spojí s omastkem. Podlijeme vývarem z masa a zakryté dusíme pozvolna 30 minut, občas zamícháme a podlijeme vínem. Když je maso měkké, zalijeme smetanou s moukou a povaříme. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept