Jednoduchý recept

Kachna na smetaně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 39937

Ingredience

2 ks Bobkový list
60 g Celer bulvový
1 ks Cibule
20 g Hořčice
40 g Mouka pšeničná hladká
100 g Mrkev kořen
4 g Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
100 g Slanina vepřová
2 dl Smetana 12% (konzumní)
50 g Sádlo vepřové škvařené
15 g Sůl
2 dl Víno bílé
1 stroužek Česnek
1500 g Kachna divoká

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 429 kcal
Kilojoule 1 793kJ
3% Sacharidy 9 g
69% Tuky 52 g
49% Sodík 975 mg
73% Bílkoviny 41 g

Kachna na smetaně postup přípravy receptu:

1

Očistěnou kachnu hustě prošpikujeme slaninou, osolíme zevnitř i zvenku. V pekáči na sádle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, koření a prolisovaný česnek. Krátce osmahneme, podlijeme vodou a chvilku podusíme. Potom do pekáče vložíme kachnu a za častého podlévání výpekem pečeme ve středně vyhřáté troubě dočervena. Kachnu vyjmeme, naporcujeme a uchováme porce v teple. Do šťávy vlijeme smetanu s moukou a povaříme do zhoustnutí. Zalijeme trochou vína, ochutíme hořčicí, případně dosolíme. Podáváme porce kachny polité hotovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept