Jednoduchý recept

Omáčka povidlová I

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3994

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Povidla švestková
1 polévková lžíce Rum
1 špetka Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 61 kcal
Kilojoule 254kJ
2% Sacharidy 7 g
4% Tuky 3 g
0% Sodík 0 mg
0% Bílkoviny 0 g

Omáčka povidlová I postup přípravy receptu:

1

Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme vodou, dobře rozšleháme a necháme povařit.

2

Poté přidáme skořici a citrónovou kůru a necháme vařit cca 10 min.

3

Na závěr přidáme do omáčky povidla a povaříme ještě cca 5 minut.

4

Před servírováním dochutíme omáčku lžící rumu.

5

Omáčku podáváme k vařeným i pečeným moučníkům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept