Zapečená rajčata s květákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená rajčata s květákem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39943 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 polévková lžíce | Kečup |
1 ks | Květák |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
8 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 260,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 142,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená rajčata s květákem postup přípravy receptu:
1 | Očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a rozebereme na růžičky. |
2 | Zapékací mísu vymažeme máslem, poklademe květákem promíchaným s kečupem a omytými, na dílky nakrájenými rajčaty. Podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Pokrm chvíli prohřejeme ve středně vyhřáté troubě, potom zalijeme rozšlehanými vejci a posypeme nasekanou petrželkou. Zapékáme asi 20 minut. |
4 | Můžeme podávat s vařenými bramborami nebo s čerstvým pečivem. |