Jednoduchý recept

Zapečená rajčata s květákem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 39943

Ingredience

2 polévková lžíce Kečup
1 ks Květák
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
8 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 272 kcal
Kilojoule 1 139kJ
6% Sacharidy 21 g
23% Tuky 17 g
21% Sodík 428 mg
24% Bílkoviny 14 g

Zapečená rajčata s květákem postup přípravy receptu:

1

Očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a rozebereme na růžičky.

2

Zapékací mísu vymažeme máslem, poklademe květákem promíchaným s kečupem a omytými, na dílky nakrájenými rajčaty. Podle chuti osolíme a opepříme.

3

Pokrm chvíli prohřejeme ve středně vyhřáté troubě, potom zalijeme rozšlehanými vejci a posypeme nasekanou petrželkou. Zapékáme asi 20 minut.

4

Můžeme podávat s vařenými bramborami nebo s čerstvým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept