Jednoduchý recept

Salát fenyklový s mátou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 39975

Ingredience

1 ks Fenykl sladký - hlíza
1 polévková lžíce Máta
1 ks Okurka salátová
1 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Pomeranče
2 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Citronová šťáva

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 128 kcal
Kilojoule 537kJ
5% Sacharidy 18 g
6% Tuky 5 g
2% Sodík 49 mg
10% Bílkoviny 6 g

Salát fenyklový s mátou postup přípravy receptu:

1

Vnější listy fenyklu odkrojíme, hlízu nakrájíme na tenké plátky, dáme do misky s vodou a přidáme citronovou šťávu.

2

Nastrouháme kůru z pomerančů, zbytky kůry odkrojíme a pomeranč rozdělíme na dílky. Děláme to nad miskou, abychom zachytili šťávu.

3

Okurku nakrájíme na kolečka a poté na čtvrtky.

4

Smícháme na servírovací míse fenykl, dílky pomeranče, pomerančovou kůru a šťávu. Okurku a mátu přidáme ke směsi fenyklu a pomeranče.

5

Přelijeme salát olivovým olejem a promícháme.

6

Oloupeme uvařená vejce natvrdo, nakrájíme na čtvrtiny a ozdobíme jimi salát.

7

Ihned podáváme.

Poznámka

Vejce uvařená natvrdo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept