Omáčka z ovocné šťávy

25 min.
Česká republika

Ingredience

    • 3lžíceVoda pitná
    • 1lžičkaSolamyl
    • 200gramůDžem rybízový
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
102 kcal
Sacharidy
24 g
Vláknina
37 mg
Cukr
44 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve 3 lžících vody rozmícháme bramborovou moučku.
  • 2
    Ovocnou šťávu přivedeme k varu, přilijeme bramborovou moučku, krátce povaříme a odstavíme.
  • 3
    Omáčku odstavíme do studené vody, kterou občas vyměníme, aby nám omáčka rychleji zchladla. Občas s omáčkou zamícháme, aby se neudělal škraloup.
  • 4
    Do vychladlé omáčky přisypeme jemně strouhanou citrónovou kůru a citrónovou šťávu anebo kůru a šťávu z pomeranče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.