Jednoduchý recept

Kapustové listy plněné masem a houbami

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 39988

Ingredience

400 g Brambory vařené
80 g Cibule
100 g Houby čerstvé
200 ml Hovězí vývar základní
400 g Kapusta hlávková
100 g Kroupy malé
3 g Majoránka
20 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
20 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
100 g Uzené maso vařené
400 g Vepřové maso mleté

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 740 kcal
Kilojoule 3 098kJ
15% Sacharidy 53 g
62% Tuky 46 g
70% Sodík 1 g
50% Bílkoviny 28 g

Kapustové listy plněné masem a houbami postup přípravy receptu:

1

Z hlávky kapusty vybereme zdravé listy, spaříme je horkou vodou, aby byly měkké. Zbytek kapusty nakrájíme nadrobno, cibuli také nadrobno, uzené maso na nudličky, houby na plátky, kroupy zalijeme vodou a povaříme 10 minut, scedíme a necháme okapat.

2

Mleté maso osolíme, opepříme, ovoníme majoránkou a přimícháme kroupy, uzené maso a pokrájenou kapustu. V pánvi na kousku másla zpěníme cibuli, přisypeme plátky hub, krátce orestujeme a přidáme do masové směsi. Dobře promícháme, rozdělíme na kapustové listy, zabalíme, vyskládáme do pekáčku, přidáme 1 lžíci sádla, podlijeme vývarem a vložíme do trouby. Pečeme asi 1/2 hodiny, rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem, přelijeme výpekem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept