Kapustové listy plněné masem a houbami

65 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
46 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z hlávky kapusty vybereme zdravé listy, spaříme je horkou vodou, aby byly měkké. Zbytek kapusty nakrájíme nadrobno, cibuli také nadrobno, uzené maso na nudličky, houby na plátky, kroupy zalijeme vodou a povaříme 10 minut, scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Mleté maso osolíme, opepříme, ovoníme majoránkou a přimícháme kroupy, uzené maso a pokrájenou kapustu. V pánvi na kousku másla zpěníme cibuli, přisypeme plátky hub, krátce orestujeme a přidáme do masové směsi. Dobře promícháme, rozdělíme na kapustové listy, zabalíme, vyskládáme do pekáčku, přidáme 1 lžíci sádla, podlijeme vývarem a vložíme do trouby. Pečeme asi 1/2 hodiny, rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem, přelijeme výpekem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.