Květák zapečený s masem a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květák zapečený s masem a houbami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 39991 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
100 g | Houby čerstvé |
3 g | Kmín drcený |
600 g | Květák |
30 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Protlak rajčatový |
10 g | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
15 g | Tuk |
200 g | Uzené maso vařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 35,1mg |
Draslík | 588,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 9,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Květák, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Sýr Ementál (Primátor), Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Květák zapečený s masem a houbami postup přípravy receptu:
1 | Květák rozebereme na růžičky, vložíme do osolené vroucí vody a povaříme asi 5 minut. Scedíme a necháme okapat. Vařené uzené maso nakrájíme na menší kousky, houby na plátky, sýr nastrouháme. Pekáček vymažeme tukem a vložíme do něj květák. |
2 | V pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme houby, osolíme, okmínujeme a krátce orestujeme, zasypeme mouku, promícháme s máslem a přidáme do pekáčku. Zalijeme rajčatovým protlakem rozmíchaným v trošce vody, podle chuti dosolíme, opepříme, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 1/2 hodiny, dokud sýr na povrchu nezezlátne. |