Jednoduchý recept

Hříbkové karbanátky s mletým kuřecím masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 40001

Ingredience

2 ks Cibule
500 g Hříbky čerstvé
1 špetka Kmín celý
0,5 kávová lžička Koření grilovací
600 g Mleté kuřecí maso
250 ml Mléko polotučné
200 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rohlíky bílé
80 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tuk
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,134 kcal
Kilojoule 4 747kJ
10% Sacharidy 36 g
115% Tuky 86 g
49% Sodík 971 mg
97% Bílkoviny 55 g

Hříbkové karbanátky s mletým kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Očištěné a nadrobno nakrájené houby vsypeme do kastrolu spolu s kmínem a solí. Krátce podusíme. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na tuku a vmícháme k houbám. Přidáme v mléce namočené, vymačkané rohlíky, žloutky, pepř, grilovací koření a mleté kuřecí maso. Vše dobře promícháme a dusíme pod pokličkou do změknutí hub a masa.

2

Z podušené, vychladlé směsi tvarujeme karbanátky. Obalíme je ve strouhance a smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova.

3

Můžeme podávat s vařenými bramborami, bramborovou kaší nebo s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept