Recept

Křehký jablkový koláč s rozinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 40004

Ingredience

Těsto
100 g Cukr krupice
120 g Mouka pšeničná hladká
3 ks Vejce slepičí
Náplň
40 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
1 kg Jablka
50 g Ořechy lískové
40 g Rozinky bílé
20 g Skořice mletá
50 g Strouhanka
Křehký jablkový koláč s rozinkami
13 g Kypřicí prášek do pečiva
170 g Máslo jihočeské

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 922 kcal
Kilojoule 3 857kJ
33% Sacharidy 118 g
64% Tuky 48 g
8% Sodík 152 mg
23% Bílkoviny 13 g

Křehký jablkový koláč s rozinkami postup přípravy receptu:

1

Těsto: Do mísy přesejeme mouku, vysypeme kypřící prášek, promícháme, přidáme vanilkový cukr, rozklepneme vejce, žloutky dáme do těsta a bílky necháme odložené v hrníčku, nakonec nakrájíme 150 g másla na menši kousky, které také dáme do těsta. Rukou zpracujeme tuhou a nelepící se hmotu, kterou přendáme na moukou vysypaný vál. Válečkem těsto rozválíme na 3 cm silný plát. Kruhovou pečící formu vymažeme máslem a posypeme strouhankou. Z těsta podle velikosti pečící formy vykrojíme kruh, který rozložíme do připravené formy. Zbylým těstem obložíme vnitřek formy a tak vytvoříme okraj koláče.

2

Náplň:

3

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky, které dáme do mísy, přisypeme vanilkový cukr, skořicí, rozinky jemně nasekané ořechy, cukr, promícháme a směs naskládáme na těsto připravené v pečící formě. Koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 minut. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, kterým potřeme pečící se koláč a vrátíme ho zpátky do trouby ještě na 10 minut.

4

Upečený jablečný koláč vyndáme z trouby, necháme vychladnout, potom krájíme na úhledné trojúhelníkové porce, které pokládáme na talíř.

Poznámka

Jablečný koláč servírujeme studený na vychlazeném dezertním talíři, ozdobíme voňavou mátou, talíř můžeme polít čokoládovou polevou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept