Jednoduchý recept

Hříbky zapečené s pórkem a smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 40005

Ingredience

600 g Hříbky čerstvé
20 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pórek
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 293 kcal
Kilojoule 1 224kJ
9% Sacharidy 32 g
23% Tuky 17 g
12% Sodík 238 mg
13% Bílkoviny 7 g

Hříbky zapečené s pórkem a smetanou postup přípravy receptu:

1

Očištěné bílé části pórku nakrájíme na kolečka, spaříme vroucí vodou a necháme okapat.

2

Očištěné houby nakrájíme na kousky a osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Osolíme, opepříme a vmícháme nakrájený pórek.

3

Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a přelijeme smetanou.

4

Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

5

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept