Hříbky zapečené s pórkem a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hříbky zapečené s pórkem a smetanou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 40005 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
600 g | Hříbky čerstvé |
20 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 40,4mg |
Draslík | 988,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,0mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hříbky čerstvé, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hříbky zapečené s pórkem a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné bílé části pórku nakrájíme na kolečka, spaříme vroucí vodou a necháme okapat. |
2 | Očištěné houby nakrájíme na kousky a osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Osolíme, opepříme a vmícháme nakrájený pórek. |
3 | Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a přelijeme smetanou. |
4 | Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. |
5 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |