Jednoduchý recept

Tuřín dušený s jogurtem

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 40021

Ingredience

400 g Brambory vařené
20 g Cukr krupice
200 ml Jogurt bílý
25 g Jíška hotová světlá
25 g Kopr čerstvý
30 ml Ocet vinný
30 ml Olej rostlinný
600 g Tuřín
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 238kJ
12% Sacharidy 42 g
16% Tuky 12 g
17% Sodík 349 mg
12% Bílkoviny 7 g

Tuřín dušený s jogurtem postup přípravy receptu:

1

Tuřín očistíme, nakrájíme na kostky, nasypeme do misky a zakapeme octem.

2

V pánvi rozpálíme olej, přidáme cukr, promícháme, přidáme tuřín, podlijeme vodou a povaříme. Zahustíme jíškou, přisypeme posekaný kopr, špetku zázvoru, zjemníme bílým jogurtem a dovaříme. Do odstaveného pokrmu vmícháme 1 žloutek.

3

Na talíře rozdělíme vařené brambory a doplníme tuřínem se sladkokyselou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept