Lutenice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lutenice
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 40028 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
300 g | Brambory vařené |
4 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
50 g | Kečup |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
3 ml | Omáčka pikantní worcesterová |
5 g | Paprika mletá pálivá |
5 g | Paprika mletá sladká |
4 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 92,6mg |
Draslík | 400,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Olej olivový extra panenský, Omáčka pikantní worcesterová, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Lutenice postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory rozšťoucháme a vložíme do mísy. Přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, sladkou a pálivou mletou papriku, prolisovaný česnek, přidáme kečup, žloutek, olej, zakápneme worcesterem, všechno spolu důkladně promícháme, až vznikne tužší těsto. |
2 | Naplníme formičky na košíčky a vyklopíme na talíř. Lutenici používáme jako pikantní přílohu k smaženým pokrmům. |