Pečené zelené papriky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené zelené papriky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 40044 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 dl | Ocet kvasný lihový |
10 g | Oregano sušené |
500 g | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 stroužek | Česnek |
1,5 dl | Olej olivový extra panenský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 263,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 101,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Oregano sušené, Paprika zelená, Sůl, Česnek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečené zelené papriky postup přípravy receptu:
1 | Tenké zelené papriky umyjeme, vysušíme, pánev pokapeme 0.5 dl oleje, zahřejeme a naskládáme papriky, které upečeme tak, aby byly měkké. Po dobu pečení je otáčíme a pečeme z každé strany. |
2 | Vyndáme je z pánve, naaranžujeme na talíř podle porci, osolíme, opepříme, zalijeme olivovým olejem, přidáme na tenká kolečka nakrájený česnek, zakapeme octem a posypeme oreganem. |
Poznámka
Pečené papriky podáváme jako teplou přílohu na teplém talíři.