Jednoduchý recept

Salát s těstovinami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 40054

Ingredience

8 ks Ančovička - filety
4 ks Bazalka
0,5 kávová lžička Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
175 g Fazolové lusky zelené
1 polévková lžíce Olej olivový
25 g Olivy černé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
115 g Rajčata Cherry
1 kávová lžička Sůl
350 g Tuňák v oleji
225 g Těstoviny Farfalle
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 539 kcal
Kilojoule 2 256kJ
13% Sacharidy 46 g
20% Tuky 15 g
21% Sodík 427 mg
93% Bílkoviny 52 g

Salát s těstovinami postup přípravy receptu:

1

V mírně osolené vodě dle návodu uvaříme těstoviny, necháme je okapat a dáme stranou. Udržujeme teplé.

2

V menším hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu a vaříme zelené fazolky 5 minut. Necháme je okapat a vmícháme do těstovin. Dáme stranou a udržujeme teplé.

3

Gril předehřejeme na střední teplotu, plátky tuňáka opláchneme a osušíme, po obou stranách je opepříme a dáme na mřížku grilu a pečeme po obou stranách 5 minut. Plátky tuňáka rozebereme na velikost jednohubek, vmícháme do těstovin s rozpůlenými rajčátky, ančovičkami, kapary a vypeckovanými olivami. Udržujeme vše teplé.

4

Připravíme zálivku: smícháme olivový olej, rozetřený česnek, citronovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru a drcené bazalkové listy. Osolíme, opepříme a zálivkou přelijeme směs těstovin a promícháme.

5

Salát přendáme na servírovací mísu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept