Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 40058

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Hovězí maso zadní
3 g Majoránka
20 g Majoránka čerstvá
200 g Paprika zelená
5 g Pepř černý mletý
30 ml Protlak rajčatový
200 g Rajčata
60 g Slanina vepřová
8 g Sůl
5 dl Voda pitná
2 dl Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 217 kcal
Kilojoule 907kJ
3% Sacharidy 9 g
11% Tuky 9 g
33% Sodík 655 mg
37% Bílkoviny 21 g

Sedmihradský tokáň postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Na tuku potom osmažíme cibuli a česnek nakrájené nadrobno, trochu podlijeme vínem, přidáme protlak a koření. Krátce povaříme a přidáme hovězí maso nakrájené na nudličky. Opečeme ze všech stran, podlijeme vodou a zakryté dusíme 30 minut. Když je maso skoro hotové, přidáme nakrájenou papriku a rajčata a dodusíme doměkka. Přilijeme zbytek vína, osolíme a povaříme odkryté, aby se tekutina zredukovala a šťáva zhoustla. Podáváme ozdobené snítkou čerstvé majoránky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept