Recept

Marinované kuře na rožni

  • Indie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Marinované kuře na rožni 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 40080

Ingredience

1 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Citrony
0,5 kávová lžička Cukr moučkový
2 polévková lžíce Jogurt bílý
1 ks Kuře
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Olej rostlinný
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
1 kávová lžička Zázvor mletý
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 654 kcal
Kilojoule 2 735kJ
1% Sacharidy 4 g
62% Tuky 46 g
12% Sodík 246 mg
95% Bílkoviny 53 g

Marinované kuře na rožni postup přípravy receptu:

1

Kuře očistíme, stáhneme z kůže a propícháme vidličkou. Smícháme všechny ostatní ingredience (z citronu vymačkáme šťávu) a vzniklou pastou potřeme důkladně maso zevnitř i zvenku. Položíme na talíř a necháme do druhého dne marinovat v lednici.

2

Poté kuře grilujeme doměkka a dozlatova, mezitím potíráme rozpuštěným máslem.

Poznámka

Čas přípravy je bez marinování masa (do druhého dne).

Komentáře a hodnocení

 
sarka H.
Marinované kuře na rožni
Jediné co na tomto receptu měním je, že kuře nechávám i s kůží, po rožnění je krásně křupavá. Kuře lze také rožnit ten samí den, stačí naložit na 2 - 3 hodinky a poté potírat, přesně jak je uvedeno.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept