Recept

Velikonoční jihočeský beránek

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 40087

Ingredience

100 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
1 dl Likér mandlový - Amaretto
300 g Mouka polohrubá
30 g Mouka pšeničná hrubá
20 g Máslo čerstvé
40 g Rozinky tmavé
250 g Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vejce slepičí
6 g Pepř černý celý

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 825 kcal
Kilojoule 3 453kJ
31% Sacharidy 113 g
43% Tuky 32 g
4% Sodík 86 mg
33% Bílkoviny 18 g

Velikonoční jihočeský beránek postup přípravy receptu:

1

Rozinky namočíme na 30 minut do likéru. Do misky prosejeme mouky, cukr, přisypeme kypřící prášek, vanilkový cukr, rozinky scedíme a vysypeme do mouky, vše dobře promícháme. Rozklepneme vejce a bílky oddělíme. Žloutky rozšleháme se smetanou a vylijeme do misky k mouce. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, který zlehka přimícháme do připravené směsi.

2

Pečenou beránkovou formu vymažeme máslem, vysypeme moukou, vylijeme do ní těsto a v předehřáté troubě při střední teplotě pečeme přibližně 50 minut.

3

Upečeného beránka vyndáme z trouby a vyklopíme na podnos. Beránkovi uděláme oči a pusu z celého pepře. Celého potřeme likérem, ve kterém jsme namáčeli rozinky. Okolo krku mu zavážeme barevnou stužku.

Poznámka

Beránka pečeme na ozdobu k velikonočním svátkům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept