Zapečené brambory s cibulí na víně

45 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
19 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky, uzený sýr nastrouháme. Pekáček vymažeme sádlem, vyskládáme do něj brambory, osolíme, opepříme, posypeme cibulí a polovinou sýru, zalijeme vínem a vývarem, posypeme zbylým sýrem, navrch položíme hoblinky másla a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna asi půl hodiny. Upečené brambory rozdělíme na talíře a podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.