Recept

Vánoční a svatební věnečky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 40099

Ingredience

Těsto
150 g Hera
200 g Mouka polohrubá
0,3 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
0,2 l Voda pitná
Krém
30 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
0,5 l Mléko polotučné
250 g Máslo čerstvé
40 g Pudinkový prášek - vanilkový
0,1 dl Rum

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 550 kcal
Kilojoule 2 302kJ
9% Sacharidy 33 g
58% Tuky 44 g
5% Sodík 109 mg
14% Bílkoviny 8 g

Vánoční a svatební věnečky postup přípravy receptu:

1

Těsto: Do hrnce vylijeme vodu, přidáme na kostky nakrájenou Heru a za stálého míchání rozpustíme, přidáme sůl, přimícháme mouku a mícháním prohřejeme na mírném ohni tak dlouho, až se hmota odlepí ode dna hrnce. Těsto necháme vychladnout a zašleháme postupně celé rozkvedlané vejce, mícháme tak dlouho, aby směs netekla. Těsto dáme do sáčku a nastříkáme kolečka na papírem vyložený plech. Správné věnečky uděláme tak, že nastříkáme jedno kolečko a na něj nastříkáme další. Naplníme celý plech věnečky a dáme do předehřáté trouby péct na minimálně 15 minut.

2

Upečené věnečky vytáhneme z trouby a ještě teplé příčně překrojíme. Necháme vychladnout a studené plníme krémem. Hotové naplněné věnečky posypeme moučkovým cukrem.

3

Krém: Do hrnce vylijeme 3 dl mléka a pomalu přivedeme k varu. Ve zbylém mléce rozpustíme vanilkový cukr a pudinkový prášek, dobře rozšleháme a vylijeme do vařícího se mléka, za stálého míchání vaříme, až pudink zhoustne. Necháme vychladnout, máslo nakrájíme na kostky, dáme do pudinku a mícháme, aby se směsi spojily, přimícháme rum, ještě dobře promícháme a necháme v ledničce tak 30 minut.

Poznámka

Věnečky servírujeme studené, jsou vhodné jako cukroví k vánočnímu stolu, ale také na svatební hostinu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept