Vánoční a svatební věnečky

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
44 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto: Do hrnce vylijeme vodu, přidáme na kostky nakrájenou Heru a za stálého míchání rozpustíme, přidáme sůl, přimícháme mouku a mícháním prohřejeme na mírném ohni tak dlouho, až se hmota odlepí ode dna hrnce. Těsto necháme vychladnout a zašleháme postupně celé rozkvedlané vejce, mícháme tak dlouho, aby směs netekla. Těsto dáme do sáčku a nastříkáme kolečka na papírem vyložený plech. Správné věnečky uděláme tak, že nastříkáme jedno kolečko a na něj nastříkáme další. Naplníme celý plech věnečky a dáme do předehřáté trouby péct na minimálně 15 minut.
  • 2
    Upečené věnečky vytáhneme z trouby a ještě teplé příčně překrojíme. Necháme vychladnout a studené plníme krémem. Hotové naplněné věnečky posypeme moučkovým cukrem.
  • 3
    Krém: Do hrnce vylijeme 3 dl mléka a pomalu přivedeme k varu. Ve zbylém mléce rozpustíme vanilkový cukr a pudinkový prášek, dobře rozšleháme a vylijeme do vařícího se mléka, za stálého míchání vaříme, až pudink zhoustne. Necháme vychladnout, máslo nakrájíme na kostky, dáme do pudinku a mícháme, aby se směsi spojily, přimícháme rum, ještě dobře promícháme a necháme v ledničce tak 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 25. 4. 2017
Vánoční a svatební věnečky
Děti mají věnečky nejraději 😍