Zabijačkový bůček
80 min.
Ingredience
- 1000gramůVepřový bok
 - 50gramůTuk
 - 40gramůSůl
 - 2gramyPepř černý mletý
 - 0,5gramNové koření mleté
 - 1gramMajoránka
 - 300gramůVepřový mozek
 - 300gramůCibule
 - 10gramůČesnek
 - 500mililitrůHovězí vývar základní
 
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
61 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
635 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a nakrájíme jej na menší kousky.
 - 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme na tuku.
 - 3Do základu přidáme maso, osolíme je, opepříme, přidáme mleté nové koření, majoránku a podusíme. Podlijeme teplým vývarem, přidáme třený česnek a dusíme pod poklicí téměř doměkka.
 - 4Potom k masu přidáme odblaněný, opláchnutý a na malé kousky nakrájený vepřový mozek a spolu s masem krátce podusíme.
 - 5Nakonec pokrm podle potřeby dosolíme, dokořeníme a krátce podusíme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.