Chřest po francouzsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest po francouzsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 4013 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Chřest bílý |
1 špetka | Cukr krupice |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 65,0mg |
Draslík | 123,9mg |
Vláknina | 414,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chřest bílý, Cukr krupice, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Chřest po francouzsku postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme chřest, tuhé konce odřízneme a opláchneme. |
2 | Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme cukr a vložíme chřest, vaříme doměkka. |
3 | Vodu slijeme. Připravíme si sýrovou zálivku - nastrouháme nivu, přidáme prolisovaný česnek, olej a nasekanou bazalku. |
4 | Šleháme, až se vše spojí. |
5 | Teplý chřest přendáme na talíř a zalijeme zálivkou. |