Jednoduchý recept

Chřest po francouzsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 4013
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Bazalka
4 stroužek Česnek
2 ks Chřest bílý
1 špetka Cukr krupice
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Sůl
100 g Sýr Niva (Rokfór)

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 965 kcal
Kilojoule 4 038kJ
1% Sacharidy 4 g
126% Tuky 94 g
27% Sodík 545 mg
14% Bílkoviny 8 g

Chřest po francouzsku postup přípravy receptu:

1

Oloupeme chřest, tuhé konce odřízneme a opláchneme.

2

Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme cukr a vložíme chřest, vaříme doměkka.

3

Vodu slijeme. Připravíme si sýrovou zálivku - nastrouháme nivu, přidáme prolisovaný česnek, olej a nasekanou bazalku.

4

Šleháme, až se vše spojí.

5

Teplý chřest přendáme na talíř a zalijeme zálivkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept