Jednoduchý recept

Zeleninovo-fazolová směs

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 40147

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Chilli koření mleté
2 ks Cibule
150 g Fazole
3 dl Jogurt krémový bílý natur
0,5 ks Květák
8 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
1 kávová lžička Sůl
6 ks Tuřín

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 456 kcal
Kilojoule 1 907kJ
21% Sacharidy 74 g
11% Tuky 8 g
17% Sodík 337 mg
33% Bílkoviny 18 g

Zeleninovo-fazolová směs postup přípravy receptu:

1

Od stopky oddělíme fazole, očistíme a rozlomíme na dvě poloviny. Na poloviny rozkrájíme mrkve a tuřín nakrájíme na čtvrtiny. Na růžičky rozdělíme květák a nejtužší část odrřízneme. Zeleninu napařujeme nad vroucí osolenou vodou tři minuty. Poté nabereme zeleninu do cedníku a ponoříme do studené vody.

2

Rozehřejeme ve woku rostlinný olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme rozetřený česnek a minutu smažíme.

3

Smícháme solamyl, jogurt, rajčatový protlak a vymícháme pastu. Smícháme v pánvi s cibulí a smažíme, dokud se vše nepromíchá.

4

Napařenou zeleninu necháme okapat a vmícháme ji do omáčky. Osolíme, přidáme mleté chilli a pod pokličkou vaříme 5 minut.

5

Okamžitě podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept