Carbonara těstovinová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Carbonara těstovinová
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40165 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
350 g | Těstoviny Rigatoni |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
3 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřový bok |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 222,8mg |
Draslík | 125,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 359,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Parmezán, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Rigatoni mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Carbonara těstovinová postup přípravy receptu:
1 | Ve woku rozehřejeme máslo a olej, aby se utvořila pěna. Přidáme nakrájený bůček na plátky a smažíme 5 minut. |
2 | V misce smícháme mléko a vejce, osolíme, opepříme a vmícháme tymián. |
3 | V hrnci s mírně osolenou vroucí vodou vaříme těstoviny 10 minut, poté scedíme a necháme okapat. Přidáme je do woku s vejcem a mlékem a smažíme 30 vteřin. |
4 | Přidáme polovinu nastrouhaného parmezánu a zamícháme. |
5 | Těstoviny přendáme na talíře, přelijeme omáčkou z pánve a zamícháme. Navrch nasypeme zbylý parmezán a okamžitě podáváme. |